Не зважаючи на складні умови, робота всіх підприємств житлово-комунального господарства, міського електротранспорту продовжується  в штатному режимі.

  Підприємствами житлового господарства виконано  100% обробку  житлового фонду. Вже 8 разів комунальники продезінфікували під'їзди багатоквартирних будинків в місцях найбільшого скупчення людей: перші поверхи, сходові марші і кабіни ліфтів.  У будинках, де було виявлено громадян з підозрою на коронавірусну інфекцію, дезінфекція проводиться  через день. На сьогодні таких будинків по місту 150. Мешканцям цих багатоповерхівок роздали 1200 флаконів антисептика безкоштовно.

 Виконуються також роботи з прибирання й утримання прибудинкових територій. Ремонтуються під'їзди, ліфти, покрівлі, сантехсистеми в будинках комунальної власності та ОСББ.

 КП «Гідроспоруди»  здійснює ремонт гідроспоруд, встановлення люків і чистка дощоприймачів, колодязів та колекторів. На дорогах наносять розмітку, встановлюють знаки, проводять капітальний ремонт світлофорів.

 Для лікарні № 8, котру  перепрофілювали для прийому хворих на коронавірус, здійснюють спільно з іншими комунальними підприємствами електрофікаційні роботи, оснащують палати та кімнати для лікарів і персоналу; готують також системи знезараження стоків і кисневі мережі. Ця лікарня  здатна розмістити до 500 пацієнтів.

  Для лікувального закладу придбано та передано  300 ліжок – від комунальних підприємств «Управління по ремонту та експлуатації автошляхів» і «Гідроспоруди».

Продовжує працювати КП «Міськсвітло». Яке  відновлює вуличне освітлення у віддалених районах міста. Місцеві електромережі довгий час були безгоспними. У 2018 році міська рада Дніпра взяла на баланс 302 вулиці, серед них і Новобогородицьку, що в селищі Одинківка.

Вуличного освітлення тут не було багато років, наразі встановлені нові ліхтарі. Встановлено 60 нових сучасних ліхтарів, прокладено  2100 метрів повітряної лінії електропередач.Всього з початку 2020 року комунальне підприємство КП «Міськсвітло» відновило і модернізувало освітлення на 57 вулицях, встановило понад  2 тис. світильників, протягнуло 40 км мереж і замінило 283 аварійні електроопори.

  КП «Міськзеленбуд» ДМР  продовжують   спилювати  дерева, які помічені як старі та хворі, озеленюють місто. На теперішній час висадили на клумбах 65 тисяч квітів, зокрема, Січеславську набережну прикрасили 16-ю тисячами помаранчевого тагетису (чорнобривці), квіти також висадили на Соборній площі, проспекті Миру, на бульварі Слави та інших вулицях.

 КП «Дніпроводоканал»  продовжує ремонт та реконструкцію мереж водопостачання та водовідведення. Серед інших об’єктів проведений ремонт у 21-й інфекційній лікарні, яка визначена опорною для хворих на коронавірус, а також у перепрофільованих для цих цілей лікарнях № 8 та № 16. Там були замінені усі необхідні ділянки трубопроводів і каналізації. Крім цього, у цих медзакладах встановлені спеціальні знезаражувальні системи, які очищатимуть стоки, що ведуть до загальноміської каналізації.

Для  допомоги закладам охорони здоровꞌя  на централізовану закупку найбільш необхідного в боротьбі з пандемією корона вірусу, КП «Дніпроводоканал» перерахував 10000 грн.

 КП  «Теплоенерго» ДМР готує тепломережі до нового опалювального сезону: замінюють труби та ізоляцію на них.  Виконуються роботи на котельнях, інших основних засобах.

Напружено працюють  також організації, які  займаються вивезенням твердих побутових відходів, прибиранням й утриманням прибудинкових територій, автомобільних доріг, інші.

КП «Дніпровський електротранспорт» ДМР незважаючи на безліч проблем працює  в достатньо стабільному режимі.

В період з 1 по 30 квітня щоденно працювали 9 трамвайних,  12 тролейбусних  регулярних спеціальних маршрутів, що перевозили співробітників критично важливої інфраструктури.

У робочі дні були задіяні 107 трамвайних вагонів і 67 тролейбусів;

у вихідні - 59 трамвайних вагонів і 36 тролейбусів.

За цей період було виконано 14 700 оборотних рейсів спеціальними трамвайними маршрутами і 17 000 оборотних рейсів тролейбусними.

Крім роботи з перевезення пасажирів, у квітні КП «Дніпровський електротранспорт» продовжував виконувати роботи з капітального ремонту рухомого складу на вагоноремонтній майстерні підприємства. Підрозділи підприємства щоденно проводили планово-профілактичний ремонт колійного господарства та контактної мережі на маршрутах руху і нагляд за комунікаціями, де тимчасово призупинений рух. З 24.04.2020 року розпочалась реконструкція тягової підстанції №17 на вул. Набережна Перемоги, 96 з метою збільшення її потужності. Роботи проводяться в рамках підготовки до запуску нового тролейбусного маршруту до ж/м Придніпровськ.

  Щоденно спеціальними маршрутами електротранспорту перевозилось від 24 до 35 тис. робітників критично важливої інфраструктури.

  Весь рухомий склад щоденно проходив санітарну обробку з застосуванням дезінфікуючих засобів три рази за зміну.

  В період карантину в Дніпрі не припиняють замінювати старий електротранспорт на новий. Днями  прибули 8 тролейбусів, які курсуватимуть дорогами міста. Отримані вони за рахунок кредитних коштів отриманих по програмі ЄБРР. Кузови машин привезли з Білорусі, а збирали вже на Південмаші. Кожен вже у фірмовій лівреї з логотипом міста, має автономних хід до кілометра, що дасть можливість рухатись маршрутом практично без перешкод. Тролейбуси розраховані на перевезення 100 пасажирів і мають 32 місця для сидіння. До кінця літа Дніпро отримає ще 12 нових тролейбусів.

    В  Кам'янському, комунальники надавали в безперебійному режимі всі необхідні послуги, також займалися благоустроєм міста, зокрема:  почали обладнання першої в місті спеціалізованої зони для вигулу і тренування собак. Територію зеленої зони загальною площею 5000 кв.м., захистили парканом, встановили спеціальне обладнання для тренування тварин. Роботи на об'єкті планують закінчити до 1 червня.

Згодом місця для вигулу і тренувань собак обладнають і в інших частинах Кам'янського.

Продовжувалося, будівництво точки збору твердих побутових відходів для  будинків. За минулий рік в Кам'янському побудували 70 сучасних точок збору твердих побутових відходів. Цього року заплановано зробити 90. Прохання облаштувати майданчики для сміттєвих баків із високою бетонною огорожею надійшло від жителів міста.

Здійснювався  демонтаж старих та встановлення нових зупиночних павільйонів. Усього в цьому році  буде обладнано 50 нових автобусних і трамвайних зупинок різних типів.

Незважаючи на карантинні обмеження, комунальні служби упорядковують територію міста після зимового періоду. На даний час пофарбовано колесоотбійний брус мосту на Ювілейному проспекті та на греблі ГЕС. Зараз відбійник фарбують в районі транспортної розв'язки «Вовче горло». Старий асфальт замінили новою тротуарною плиткою на пішохідному переході через трамвайні колії в районі «Дружби», аналогічні роботи в даний час ведуться по проспекту Свободи.   

    

  м. Кривий Ріг.

 

Міський комітет Профспілки вишукав можливості та  надав безповоротну фінансову допомогу  первинним профспілковим організаціям підприємств  галузі міста  для  забезпечення працівників, які безпосередньо надають послуги населенню, засобами індивідуального  захисту в умовах пандемії.

На підставі листів - звернень профкомів первинним організаціям  була надана допомога у сумі:

КП « Кривбасводоканал» - 130000 грн,

КП «Міський тролейбус» - 80000 грн,

КП «Швидкісний трамвай» - 90000 грн,

ТЗоВ «Житлокомцентр» - 3250 грн,

КП «Ритуал Сервіс Плюс» - 23900 грн

КП «Сан Сервіс» - 15000 грн 

           

         28 квітня 2020 року, до Кривого Рогу додатково прибули 2 тролейбуси, придбані в рамках співпраці міста з Європейським банком реконструкції та розвитку.

Це вже п’ята партія тролейбусів, які надійшли до міста.

Всього в даний час в місті 24 тролейбуси з 54 законтрактованих. 

22 машини вже обслуговують маршрути міста.