30 січня 2020 року біля будівлі Дніпропетровської обласної адміністрації профспілки області провели мітинг  щодо недопущення прийняття антиконституційних та антисоціальних законів України «Про працю»,  «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України  (щодо окремих питань діяльності профспілок)», «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо додаткових підстав для звільнення»  та деяких інших.

В заході взяли участь понад 200 представників галузевої Профспілки.

 

 

 

 

 

 

 

 Про узагальнення інформації на виконання Резолюції Всеукраїнського віче профспілок

     На підтримку  Резолюції Всеукраїнського віче профспілок в профспілкових організаціях підпорядкованих обкому Профспілки були проведені збори, розширені засідання профкому по обговоренню ситуації щодо посилення наступу на трудові, соціальні і профспілкові права.

     На цих заходах було підтримано вимоги Резолюції Всеукраїнського віче профспілок, зокрема щодо висловлення недовіри голові Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Третьяковій Г.М. та Міністру розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Милованову Т.С., організовано збір підписів про відсторонення їх від займаних посад за законодавчі ініціативи, що підривають основи трудового законодавства та системи соціального захисту, перешкоджають законній діяльності профспілок, провокують загострення протистояння в суспільстві.

     30 січня 200 працівників підприємств галузі та профактиву прийняло участь у мирній акції протесту біля Дніпропетровської облдержадміністраціїї, організованої обласним  об’єднанням профспілок, на якому була прийнята Заява учасників  мітингу - членів профспілок Дніпропетровщини  щодо антисоціальних дій влади з реформування трудового законодавства.

     Також на 30 січня до м. Києва виїхала делегація членів профспілки Дніпропетровського УПО «Луч» УТОС для участі у протестних діях проти порушень прав інвалідів.

     24. 01. 2020 року  всім профспілковим організаціям спрямовано листа обкому Профспілки про організовані  протестні дії, яку було направлено і в ЦК Профспілки. 

     У трудових колективах  поширена електронна адреса петиції під назвою «Прошу не бачити  законопроект »Про працю« № 2708» для підтримки цієї петиції членами профспілки.

     На стендах, розміщені  листівки, спецвипуск профспілкової газети «Позиція».

     Направлені листи    про  проведення телеканалом Прямий  26.01.2020 року . дебатів про ухвалення нових антисоціальних законів та програми Савіка Шустера 31 січня 2020 року.

     У  підрозділах підприємств проведені бесіди і роз'яснення порушенні трудових прав працівників і профспілок  в новому законі «Про працю», про проведене 16 січня 2020 року  у м.  Києві Всеукраїнського профспілкового Віче і його резолюції.

     Найбільш активно ця робота проходила в м. Кривій Ріг, Кам'янське, підприємствах  КП «Дніпровський електротранспорт»,                   КП « Міськсвітло»,    КП « Аульський водовід» ДОР, КП ККП м. Новомосковськ та інших.

      Профспілковим активом галузі  був організований збір підписів в підтримку дій профспілок та засудження дій влади. На теперішні час зібрано  майже 10 тисяч  підписів. У підписних листах зібрані підписи членів Профспілки на підтримку вимог СПО.

       Крім цього, через соціальні мережі профспілковий актив галузі підтримував всі дії ФПУ, обласних та центральних комітетів Профспілок.

       Головний юрисконсульт обкому Профспілки приймала участь в підготовці спеціального випуску газети «Позиція»  - «НІ» - кулуарному реформуванню трудового законодавства. Цей випуск централізовано закуплено та роздано всім учасникам акції протесту 30 січня поточного року.

      4 лютого  2020 року на розширеному засіданні Президії обкому профспілки буде заслуховуватись питання  «Про участь обласної профорганізації в протестних діях по захисту прав і інтересів членів профспілки», постановою з цього питання зокрема зазначено, що при проведенні зборів ( конференцій) з прийняття колективних договорів на 2020 рік, звітно –виборчих конференцій  інформувати працівників галузі про роботу  з захисту прав і інтересів, особливо стосовно останніх подій. В постановах давати оцінку діям влади з зазначених питань.