Про виконання Запорізькою обласною організацією Профспілки  рішення Всеукраїнського профспілкового віче від 16.01.2020 року.

Мітинг, який відбувся 30 січня 2020 року  біля ЗОДА «Хвиля гніву»

 

З метою виконання вимог Всеукраїнського профспілкового віче від 16 січня 2020 року, у всі первинні профорганізації (87 ППО) направлені інформаційні матеріали.

В результаті проведених організаційних заходів:

у всіх первинках відбулося обговорення проєктів антинародних законів та організовано збір підписів на підтримку Вимог СПО репрезентативних Всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні щодо відкликання проєктів законів «Про працю» (реєстр. № 2708), «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» (реєстр. № 2681), «Про внесення змін до Кодексу Законів про працю України щодо додаткових підстав для звільнення» (реєстр. № 2584) та відставки міністра економіки Т. Милованова і відкликання з посади голови парламентського Комітету соціальної політики Г. Третьякової.

Станом на 30.01.2020 року  в обком профспілки надійшло 2825 підписів працівників галузі на підтримку вимог профспілок, які направлені до облпрофради для їх опрацювання та надсилання до Президента України, Голови ВРУ, народних депутатів та КМУ.

 

 

Окрім цього, понад 100 представників профорганізацій галузевої Профспілки взяли активну участь 30 січня поточного року у  мітингу біля Запорізької обласної державної адімінстрації в межах Всеукраїнської акції профспілок «Хвиля гніву».

Голова облорганізації Профспілки А. Малигіна була у групі переговорників, які озвучили голові ЗОДА В.Туринку Резолюцію територіального мітингу та донесли до місцевої влади виклики антинародної ліберальної трудової реформи, яка нав’язується суспільству владою.

 

Наразі продовжується збір підписів та роз’яснювальна робота щодо здійснення солідарних дій на підтримку конституційних вимог профспілок України, а також посилений правовий та соціально-економічний  захист конституційних прав працівників та первинок.