Права людини є загальнолюдською цінністю, а рівність прав і свобод усіх людей – це найвища суспільна цінність.

Саме такі принципи закріплено у Загальній декларації прав людини, прийнятій Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року.

В сучасних умовах дуже важливо, щоб кожна людина знала свої права, які визнані державою та суспільством. Права людини не даруються державою, а належать кожному від народження.

Жодна країна світу не може вільно порушувати права людини, виходячи зі своїх внутрішніх інтересів.

І сьогодні всі – влада, громадські організації, політики, профспілки, кожним кроком, кожним рішенням, спільними зусиллями повинні відстоювати та захищати права громадян нашої держави.

Наразі,  ця тема особливо актуальна  в України,  в умовах, коли  певні  політичні та бізнесові  еліти  намагаються  зруйнувати фундаментальне право людини на гідну працю та проводять  відвертий курс щодо знищення профспілок.

Київська обласна організація Профспілки організувала і провела Круглий стіл з профспілковим активом області щодо запропонованих Урядом змін в законодавстві про працю, наслідків їх прийняття, позиції спілчан, роботодавців  та міжнародних партнерів з цього питання.

Презентацію Проекту профспілкового Трудового Кодексу провела завідувач відділу правової експертизи Департаменту  правового захисту апарату ФПУ І. Орловська.