В галузі ЖКГ відбулось перше в новому році засідання президії обласної організації Профспілки

15 січня 2020 року Миколаївська обласна організація Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення провела розширене засідання президії, на якому була розглянута низка важливих питань, зокрема, про невідповідність законопроектів №№2708, 2681, 2584 Конституції України, діючому законодавству та міжнародним нормам, про затвердження плану основних заходів облорганізації Профспілки на поточний рік, про основні завдання колективно-договірної роботи на 2020 рік, про проведення урочистостей до професійного свята,  про проведення спортивних турнірів з плавання та більярду та ін.

По першому питанню порядку денного голова облорганізації Профспілки С. Начинова проінформувала присутніх про те, що в останні дні грудня 2019 року у Верховній Раді України зареєстровано низку законопроектів, які мають на меті ущемити трудові права працівників, надавши необмежені переваги роботодавцю, а також несуть загрозу самому існуванню профспілок, їхніх організацій та профспілкових об’єднань. Вона наголосила на тому, що наступ на профспілкові права посилюється, але тепер йдеться не про долю профспілок, а – усіх людей праці.

Після обговорення президією було одноголосно затверджено та підписано головами первинних профспілкових організацій галузі  звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України з висловлюванням протесту проти проекту Закону України «Про працю» № 2708 та  з вимогою відкликати зазначений законопроект з Верховної Ради України, а також проекти законів №№ 2681, 2584 для проведення переговорів з соціальними партнерами.

 На першому в цьому році засіданні,  президія обговорила план основних заходів облорганізації Профспілки на поточний рік та затвердила його з урахуванням пропозицій членів президії.

  При розгляді наступного питання голова обласної організації Профспілки С. Начинова  зазначила, що з метою захисту прав і інтересів членів Профспілки та дотримання роботодавцями законодавства про працю, виборні профспілкові органи та профактив галузі проводять послідовну роботу щодо вдосконалення соціального діалогу з роботодавцями і в цих питаннях надають пріоритет організації колдоговірної роботи на підприємствах та контролю за виконанням взятих в колдоговорах зобов’язань. 

Президією були затверджені основні завдання колдоговірної роботи на  2020 рік та прийнято рішення про проведення зборів та конференцій в галузі по підведенню підсумків виконання колдоговорів  за 2019 рік, внесенню змін та доповнень до діючих колдоговорів та прийняттю нових в першому кварталі поточного року.

 Президія облорганізації Профспілки з метою підняття престижу професій сфери громадського обслуговування та вшанування кращих працівників галузі одноголосно підтримала пропозицію  голови облорганізації про організацію та проведення урочистостей з нагоди професійного свята – Дня працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення 11 березня поточного року в Українському академічному театрі драми та музичної комедії.

 Членами президії були прийняті постанови про проведення турнірів з плавання, який традиційно розпочинає  спортивний рік в галузі та проводиться  19 січня в велике православне свято Водохрещення, та з більярду  - 22 лютого поточного  року.

 По всіх питаннях  порядку денного президії були прийняті відповідні постанови.