СЕМІНАР ПРОФСПІЛКОВИХ АКТИВІСТІВ

Дніпропетровська обласна організація Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення щокварталу організовує і проводить семінари з навчання керівників і фахівців підприємств галузі, профспілкових кадрів та активу. Не став виключенням і ІУ квартал  поточного року.

Так, у  листопаді семінари пройшли по регіонах області: Павлоград, Першотравенськ, Тернівка, Кам'янське, Кривий Ріг, Новомосковськ, Нікополь (із запрошенням представників  райцентрів: Царичанка, Петріківка, Аули, міст Марганець, Покров).

13 грудня 2019 року відбувся і обласний семінар, в якому взяли участь представники підприємств міст Дніпра, Синельниково, Верхньодніпровська, Жовтих Вод, Вільногірська, П’ ятихаток.

З метою підвищення ефективності занять, збільшення масивів інформаційного матеріалу, охоплення більш широкого кола актуальних питань,  обласний комітет Профспілки організовує і проводить це навчання  спільно із Зональним навчально-методичним центром обласного об'єднання профспілок.

Зважаючи на те, що в галузі розпочалася звітно-виборча кампанія, на семінари запрошувались і вперше обрані голови профкомів, і нові підприємства, вступ яких до лав Профспілки став результатом  активної і плідної роботи  обкому щодо мотивації профспілкового членства.

Перед учасниками заходу зі вступним словом виступила голова Дніпропетровської обласної організації Профспілки  Анастасія Демідова, яка детально зупинилася на основних напрямках роботи  обласної профспілкової організації по  захисту соціально-економічних прав працівників підприємств, вдосконаленню роботи щодо виконання рішень ХХ обласної галузевої звітно-виборної Конференції  та завданнях по підготовці соціальної сфери галузі до роботи влітку 2020 року.

Враховуючи, що на підприємствах галузі почалася робота з підготовки до проведення зборів (конференцій);  по укладенню колективних договорів на 2020 рік, завідувачка відділом обкому Профспілки по економічній роботі і заробітній платі  Людмила Солодухіна  звернула увагу присутніх на  важливих аспектах  по організації цієї роботи в трудових колективах. Про актуальні питання трудового законодавства і проект Трудового кодексу України  розповіла головний юрисконсульт О. Мандзюк.  Головний бухгалтер обкому Профспілки М.  Бондар зі свого боку проінформувала присутніх про деякі особливості формування профспілкового бюджету і правильне його використання на вирішення соціально-економічних питань членів Профспілки, можливостях санаторного і дитячого оздоровлення, цінах на путівки.

Учасники семінару  спільно окреслили  плани щодо  подальшого вдосконалення роботи  по навчанню профспілкового активу галузі.

 М. Шмерига, фахівець Дніпропетровського  обкому Профспілки.