З 23 по 27 жовтня поточного року  Дніпропетровський обласний комітет Профспілки  провів виїзний семінар-нараду в санаторії «Полтава» м. Миргород, на якому обговорювались нагальні питання  профспілкової роботи, актуальні проблеми галузі та шляхи їх вирішення.

У зустрічі взяв участь Голова  Центрального комітету Профспілки Олексій Романюк.

У своєму виступі, Голова  обкому А.  Демідова зробила глибокий аналіз організаторської роботи обласної, міських, первинних профспілкових організацій по захисту соціально-економічних прав працівників підприємств галузі; розповіла про результати роботи галузевої соціальної сфери в 2018 році, а також про завдання з її підготовки до роботи в 2019 році.

Головний бухгалтер обкому Профспілки Бондар М. П. окремо зупинилася на питаннях зміцнення фінансового стану і вдосконалення бухгалтерського обліку в профспілкових організаціях галузі; можливостях оздоровлення  працівників підприємств галузі та їх дітей.

Завідуюча відділом обкому Пофспілки по економічній роботі і заробітній платі Солодухіна Л. Є. детально виклала питання  формування фонду оплати праці на основі законодавчих і нормативних актів України та регулюванні економічних і соціально-трудових стосунків через територіальну угоду і колдоговір підприємства, підготовці до укладання колдоговору на 2020 рік.

Численні питання і зацікавленість присутніх викликала лекція Мандзюк О. Д. - головного правового інспектора обкому Профспілки щодо актуальних питань трудового законодавства, зокрема про деякі положення проекту Трудового кодексу, який розробляє партія «Слуга народу».

Учасникам наради були роздані методичні матеріали.

Також  присутні на семінарі ознайомились з лікувальної базою санаторію «Полтава», побували на екскурсії в Мгарському чоловічому монастирі,  в неформальній обстановці обговорили проблеми сьогодення та обмінялися досвідом роботи.

 

                                     Шмерига М.Л.