17 жовтня 2019 року відбулося  засідання Президії Житомирського обласного комітету Профспілки.

Основне питання, що розглядалося на засіданні - це готовність підприємств галузі до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 року.  Президія обкому уважно вивчила матеріали, надані Департаментом регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації.  Згідно звіту,  до роботи в осінньо-зимовий період стовідсотково готові 928 котелень області, всі підприємства заключили договори на поставку газу, проведено випробування 368.9 км  теплових мереж. Загальні обсяги коштів на виконання підготовчих та ремонтних робіт за рахунок всіх джерел фінансування становлять 173847 тис. грн.

Також в повній готовності для роботи в зимовий період перебувають підприємства водопостачання та водовідведення. В області в літній період проведено ремонт та заміну 46,6 км водопровідної мережі та 26,8 км каналізаційної мережі. Загальна сума фінансування підготовки до зими становить 69424 тис. грн. 

Житловий фонд області налічує 4990 будинків. Всі вони отримали паспорти готовності. Готові до опалювального сезону всі об’єкти соціального призначення, а саме: 422 дошкільні заклади; 688 закладів освіти; 1126 заклад охорони здоров’я. 

Також членів Президії турбувало питання щодо умов праці спілчан. Голови профкомів довели до відома членів Президії інформацію про заходи, направлені на  покращення  умов праці працівників. Зокрема, в КП Житомирське трамвайно-тролейбусне управління проведено заходи по утепленню виробничих приміщень, покращено освітлення ремонтних майстерень, проведено ремонт побутових та санітарних кімнат. Працівники відповідно до  можливостей підприємств забезпечені сезонним спецодягом.

Також жорсткий контроль за станом побутових умов здійснює профспілковий комітет КП «Житомиртеплокомуненерго». В колективному договорі підприємства передбачено заходи для забезпечення працівників спецодягом, створюються безпечні умови праці, проводиться ремонт в побутових кімнатах, створюються умови для харчування на всіх об’єктах.

На КП «Житомирводоканал» працює їдальня, де працівники мають змогу отримувати гарячу їжу.  Аварійні автомобілі обладнані пічками для обігріву працівників під час усунення аварій взимку.

Це неповний перелік робіт, які  проводяться і на інших галузевих підприємствах.

По даному питанню порядку денного було прийнято відповідну постанову,  в якій вказано, що голови профкомів та керівники повинні приділяти  особливу увагу підготовці до зими побутових і виробничих приміщень, забезпеченню працівників спецодягом, засобами індивідуального захисту та інше.