Олімпійський тиждень – свято спорту, єдності і дружби.

 Початок нового 2019-2020 навчального року в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області традиційно співпав із проведенням Олімпійського тижня.

Олімпійський тиждень – це комплекс заходів, спрямованих на популяризацію спорту, формування у молоді навичок здорового способу життя, залучення до активних занять фізичною культурою і спортом, розвитку Олімпійського руху в регіоні та Україні, виховання почуття патріотизму у підростаючого покоління.

Учні ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище молоді і спорту» під проводом головного організатора і натхненника фізичного виховання молоді Єрошенко Ганни Олексіївни, за сприяння адміністрації навчального закладу і його директора Короткової Ліни Ігорівни, з ентузіазмом та завзяттям готувались до проведення цьогорічного «Олімпійського тижня», який відбувся з 23 по 27 вересня.

Програма «Олімпійського тижня» була насичена, цікава, емоційно забарвлена. У рамках зазначеного спортивного свята викладачами фізичної культури проведені «Олімпійські уроки», під час яких учні мали змогу більше дізнатися про історію виникнення Олімпійських ігор, видатних спортсменів та Олімпійських чемпіонів України, які уславлюють нашу державу на світовій спортивній арені.

Окрім того, вихованці училища засвідчили свої здібності в Олімпійській вікторині, продемонстрували спритність і витривалість у спортивних змаганнях з різних видів спорту (шахів, шашок, настільного тенісу); у конкурсах, пов’язаних з розвитком та пропагандою Олімпійського руху, інших спортивно-видовищних заходах.

Заключним спортивним заходом «Олімпійського тижня» стало святкування «Олімпійського дня», у якому взяли участь понад 800 учнів училища. Під час урочистого відкриття цього заходу всіх його учасників привітала Богомолова Лариса Борисівна - головний спеціаліст Запорізького обласного відділення Національного Олімпійського комітету України, яка наголосила,  що Олімпійський рух поширює у світі ідеї здорового способу життя, розвитку фізичної культури та спорту, сприяє налагодженню дружніх стосунків між людьми, народами, континентами та  побажала майбутнім фахівцям сфери послуг перемог – на спортивних майданчиках і у професійній діяльності, а ще - віри у свої сили і щоденної плідної праці заради здійснення найамбітніших мрій.

За програмою «Олімпійський день» учні змагалися у легкоатлетичних та ігрових естафетах, спілкувалися на спортивну тематику з гостями заходу, демонстрували, як по-справжньому  потрібно вболівати за своїх лідерів. Серед учасників свята панував дух згуртованості та  дружби.

Наприкінці спортивного свята переможці змагань та найактивніші учасники «Олімпійського тижня» були нагороджені атрибутикою Національного Олімпійського комітету України, Грамотами і Дипломами навчального закладу; всі учні - солодкими подарунками і гучними оплесками вболівальників.

 

Керівник фізичного виховання, майстер спорту Ганна ЄРОШЕНКО