Про  виконання Угоди про співпрацю з відділенням Національної служби посередництва та примирення в Миколаївській області в дії

На виконання пункту 4.2 Угоди про співпрацю між відділенням НСПП в Миколаївській області (Відділення) та Миколаївською обласною організацією профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення (Профспілка) на 2019-2023 роки та з метою запобігання виникненню колективного трудового спору (конфлікту) (КТС(К)) на комунальному підприємстві Очаківської міської ради "Очаків-Сервіс" 17 вересня 2019 року Профспілкою спільно з відділенням НСПП проведено узгоджувальну зустріч з директором та головою профспілкового комітету підприємства.

Голова профспілкового комітету С. Андрухін пояснив, що причиною виникнення конфліктної ситуації на підприємстві є невиконання стороною адміністрації положень колективного договору в частині нарахування та виплати доплат та надбавок відповідно до Галузевої угоди на 2017-2021 роки.

Директор підприємства І. Ткаченко зазначив, що встановлений тариф на водовідведення та водопостачання у місті Очакові є економічно необґрунтованим, у ньому заздалегідь не закладено коштів, які б спрямовувались на надання цих виплат. 

Голова Профспілки С. Начинова зауважила, що положення колективного договору є обов'язковими для виконання сторонами, які його підписали. Водночас, навела приклади, коли чинне законодавство України дозволяє тимчасово їх не виконувати. Так, у частині другій статті 14 Закону України "Про оплату праці" встановлено, що норми колективного договору, що допускають оплату праці нижче від норм, визначених галузевою угодою, але не нижче від державних норм і гарантій в оплаті праці, можуть застосовуватися лише тимчасово на період подолання фінансових труднощів підприємства терміном не більш як шість місяців. Рекомендувала сторонам колективного договору користуватися цією можливістю через механізм внесення змін до колективного договору, а також, звернутися до Очаківської міської ради з інформацією про економічну необґрунтованість тарифу.

Правовий інспектор праці відділу з правової роботи Миколаївської обласної ради профспілок О. Подимова підкреслила, що чинне законодавство України передбачає відповідальність за невиконання положень колективного договору, а невиплата належних працівникові надбавок і доплат, передбачених колективним договором підприємства, є підставою звернення до суду для захисту своїх прав в індивідуальному порядку.

Начальник Відділення О. Євченко наголосила, що одним із напрямів діяльності НСПП є здійснення заходів із запобігання виникненню КТС(К). Однак, звернула увагу на те, що реєстрація КТС(К) є більш дієвим механізмом відновлення порушених прав, оскільки саме в рамках спору, на стадії його вирішення примирними органами, можна залучати роботодавця, від рішення якого безпосередньо залежить задоволення вимог найманих працівників, до переговорного процесу.

За результатами зустрічі сторони відносин досягли домовленостей щодо врегулювання спірних питань.