20 вересня 2019 року Харківська обласна організація Профспілки організувала та провела міжобласний семінар-нараду з представниками галузевої Профспілки Сумщини.

 У заході взяли участь голова Харківської обласної організації Профспілки Успенська Л.Г. та спеціалісти апарату обкому;  голова Сумської обласної організації Профспілки Масенко Т.П.; профактив галузевих підприємств Харківщини та Сумщини. У роботі семінару також прийняв участь голова Центрального Комітету  Профспілки Романюк О.І. У ході заходу  учасники обговорили найактуальніші питання профспілкової роботи.

Відповідно до програми семінару, слухачам були запропоновані такі теми: питання внутрішньо профспілкової діяльності; зміни у порядку реєстрації колективних договорів; новий Порядок  проведення перевірок з праці; щодо проекту Трудового кодексу України;  нюанси застосування норм галузевої угоди у колективних трудових договорах; зміни у законодавстві з охорони праці, тощо. Усі виступи супроводжувалися демонстрацією слайдів, іншою технічною підтримкою.

Від Харківської обласної організації Профспілки доповідачами по зазначеним питанням  були: голова Л.Г.Успенська, завідуюча організаційним відділом  В.І. Дубовик; завідуюча відділом правових питань  А.А. Алтухова; завідуюча відділом соціально-економічного захисту Н.Д. Ковальова.

Голова Центрального комітету профспілки Романюк О.І. у своєму виступі подякував профспілковим лідерам за їх роботу, при цьому особливо відмітив тих, хто у літній період 2019 року займався оздоровленням дітей у галузевих дитячих закладах відпочинку.  Він також проінформував учасників семінару  про  роботу Центрального комітету Профспілки, зокрема щодо співпраці з соціальними партнерами; роботу в рамках ФПУ; міжнародну  та інформаційну роботу, тощо. Також Голова ЦК Профспілки звернув увагу  присутніх на необхідності  активізації роботи по мотивації профспілкового членства на місцях, дотримання фінансової дисципліни.

Семінар-нарада  пройшов конструктивно -  його учасники висловлювали свої думки, вели дискусії, ставили питання.

В рамках заходу усі присутні отримали бюлетені, які видає Харківська обласна організація Профспілки, методичні матеріали, додатки до галузевої угоди зі змінами та інший тематичний матеріал.