18 вересня 2019 року в Одесі відбувся семінар  профактиву області та засідання Президії Одеської обласної організації Профспілки.

У ході заходів  учасники обговорили найактуальніші питання профспілкової роботи.

Зокрема, фахівці обласного комітету Профспілки виступили з доповідями щодо питань  змін до Положення про охорону праці, провели роз’яснення і консультації з приводу новацій у податковому законодавстві, які  стосуються ведення фінансової звітності у профспілкових організаціях. Надали практичні рекомендації і відповіли на всі актуальні запитання  учасників семінару щодо поточної роботи. Окрема дискусія відбулася стосовно процесу  організації звітно-виборної кампанії. В роботі семінару взяв участь голова Центрального Комітету  Профспілки  Олексій Романюк.

Він, подякував за роботу профспілкових активістів, особливо незвільнених голів первинних профспілкових організацій, які не зважаючи на існуючі проблеми, сумлінно працюють задля захисту людей праці.

Олексій Іванович наголосив, що цей рік був насичений знаковими політичними подіями для держави: обрання Президента України, формування нового Уряду, переобрання Верховної Ради України,  підготовка до місцевих виборів тощо.

А також проінформував учасників семінару  про  роботу Центрального Комітету Профспілки, зокрема щодо співпраці з соціальними партнерами, профільними комітетами КМУ та ВР, Асоціацією НКРЄКП, галузевими  асоціаціями і корпораціями; роботу з обкомами; роботу в рамках ФПУ; міжнародну  та інформаційну роботу тощо. Особливу увагу було звернуто на  соціально-економічний блок питань -   галузеві угоди, їх значимість і розв’язання проблем з роботодавцями.

Романюк О.І. розповів профактиву  про роботу Центрального Комітету  щодо  вирішення питань галузевих підприємств, які як правило,мають спільний характер в усіх регіонах України.

Голова ЦК Профспілки  звернув увагу  голів профкомів на  порушення  фінансової дисципліни  на усіх рівнях організаційної структури та необхідності  активізації роботи по мотивації профспілкового членства на місцях.