Профспілкове  навчання.

З   5 по 6 вересня 2019 року  Харківська обласна організація Профспілки провела традиційний виїзний навчальний  семінар у с. Коробові Хутори.

До виїзного семінару готувались заздалегідь: вивчали потреби  первинних організацій, аналізували актуальність тематики навчання, кількісний склад і платоспроможність профактиву та місце проведення заходу.  Не зважаючи на певні  труднощі при організації, семінар все  ж відбувся у с.Коробові Хутори на базі пансіонату «Карнавал». Це живописне місце біля Сіверського Донця, розкішні краєвиди якого позитивно вплинули на робочий настрій  учасників семінару. У  семінарі взяли участь 37 осіб.

Відкрила семінар голова Харківської обласної організації Профспілки Л.Г. Успенська. Відповідно до програми семінару, слухачам були запропоновані такі теми: питання профспілкової діяльності;  зміни до Статуту ФПУ;  ситуація на енергоринку України та її вплив на роботу комунальних підприємств Харківщини; Порядок реєстрації колективних договорів; Порядок  проведення перевірок з праці; питання щодо процедури та граничних розмірів утримань із заробітної плати тощо.

Особливу увагу учасники семінару приділили  питанням змін у законодавстві з охорони праці тощо.

Окрім голови обкому - Л.Г. Успенської,  від Харківської обласної організації Профспілки  доповідачами по зазначеним питанням  були: завідуюча організаційним відділом  В.І. Дубовик; завідуюча відділом з правових питань  А.А. Алтухова; головний бухгалтер  Л.М. Лубенцова.

Семінар проходив дуже конструктивно -  його учасники були активними, вели дискусії, задавали безліч питань і т.ін. В рамках заходу вони отримали методичні матеріали, бюлетені, додатки до галузевої Угоди зі змінами та інший тематичний матеріал.

 Під час семінару організатори використали  сучасні технології для більш доступного  подання матеріалу: слайди, мультимедійний проектор, комп'ютерні технології тощо.

Завершили семінар навчанням з питань культурно-масової роботи із залученням профактиву та голів первинних організацій.

Всі учасники здобули не тільки знання, але й море позитиву та гарного настрою для подальшої роботи.

Насамкінець, учасники мали змогу неформально поспілкуватись, обговорити спільні проблеми  та питання,  обмінятися досвідом, а також  познайомитись з історією козацького краю, археологічним комплексом та прогулянками  мальовничими  куточками  одного з найдавніших курортів Харківщини.