6 вересня 2019 року в Миколаївській облорганізації Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення відбулось розширене засідання президії, на якому була розглянута  низка важливих питань, зокрема, про підписання Угоди про співпрацю між облорганізацією Профспілки та відділенням НСПП в Миколаївській області; про підсумки роботи профорганізацій із оздоровлення трудящих та членів їх сімей влітку 2019 року; про укладення Територіальної угоди з департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради; про пропозиції галузевої Профспілки до проекту Державного бюджету України на 2020 рік, про відзначення Міжнародного дня людини похилого віку та ін.

         В засіданні Президії взяла участь начальник відділення НСПП в Миколаївській області О.О. Євченко.

         При розгляді першого питання порядку денного  голова облорганізації Профспілки С.О. Начинова наголосила, що головна задача співпраці з  відділенням НСПП в Миколаївській області  - вчасно зробити прогноз можливих змін соціально-трудових відносин у колективах, сприяти врегулюванню спірних питань шляхом діалогу і запобігати колективним трудовим спорам, а  у разі їх виникнення – вирішувати у правовому полі. З метою поглиблення співпраці у сфері регулювання та стабілізації соціально-трудових відносин на підприємствах галузі, вжиття своєчасних заходів з упередження конфліктів і вирішення розбіжностей згідно чинного законодавства, членами президії було одноголосно підтримано рішення про підписання Угоди про співпрацю між облорганізацією Профспілки та відділенням НСПП в Миколаївській області на новий термін.

         Розглянувши друге питання, члени Президії зазначили, що оздоровчий сезон 2019 року для працівників галузі та членів їх сімей в пансіонаті відпочинку «Берізка» та на відомчих базах ОКП «Миколаївоблтеплоенерго», КП «Миколаївелектротранс», КСМЕП, УВП міст Миколаєва та Вознесенська розпочався своєчасно та пройшов на належному рівні. Завдяки активній роботі Профспілки, за організаційною та фінансовою участю керівників та профспілкових комітетів підприємств галузі протягом літа було оздоровлено 3066 працівників та членів їх сімей, 82 % від загальної кількості оздоровлених відпочивали в пансіонаті облорганізації профспілки «Берізка». В постанові президії по цьому питанню були підведенні підсумки оздоровчої кампанії поточного року та визначені завдання  з організації оздоровлення та відпочинку працівників галузі та членів їх сімей в наступному році.

         Голова облорганізації Профспілки С.О. Начинова проінформувала присутніх про необхідність укладення Територіальної угоди на 2019-2021 роки з департаментом ЖКГ Миколаївської міської ради. Президією були затверджені склад робочої комісії для ведення колективних переговорів з укладення Територіальної угоди між департаментом ЖКГ Миколаївської  міської ради та облорганізацію Профспілки на 2019-2021 роки, проект Територіальної угоди та звернення до соціального партнера – департаменту ЖКГ Миколаївської міської ради – про початок переговорів.

         Президія  у відповідності  до ст.23 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», яка передбачає  участь Профспілок у визначенні головних критеріїв життєвого рівня, прожиткового мінімуму, а також мінімальних розмірів заробітної плати, пенсій, соціальних виплат та ін., та п.4.3. Генеральної угоди на 2019-2021 роки, щодо проведення консультацій Сторін на всіх стадіях бюджетного процесу, обговорила та затвердила пропозиції до проекту Державного бюджету України на наступний рік.

При розгляді останнього  питання порядку денного С.О. Начинова акцентувала увагу на тому, що 1 жовтня відзначається Міжнародний день людини похилого віку, а в Україні в цей день відзначається і День ветерана. Президією одноголосно були підтримані пропозиції голови облорганізації щодо продовження на підприємствах галузі роботи по підтримці ветеранів війни та праці, проведення зустрічей з ветеранами,  надання їм всілякої допомоги, відвідування на дому непрацюючих пенсіонерів.

         З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні постанови.