Технічній інспекції праці профспілок виповнюється 101 рік

18 травня 2019 року виповнюється 101 рік від дня утворення технічної інспекції праці профспілок.

Після передачі у 1933 році функцій Народного комісаріату праці до ВЦРПС інспекція перебувала у віданні профспілок і, опираючись на вагомі повноваження і права державного нагляду, протягом 60 років опікувалася проблемами охорони праці, забезпечувала ефективний захист трудових прав, життя і здоров’я працівників.

Зі створенням Держнаглядохоронпраці інспекція праці профспілок передала свої наглядові функції до цього органу і протягом останніх 25 років здійснює лише громадський контроль за додержанням законодавства про охорону праці. Однак, на основі предметних знань, умінь, компетентності, набутого досвіду профспілкові інспектори праці активно здійснюють захист законних прав найманих працівників на здорові, безпечні умови праці, відстоюють законні інтереси осіб, які потерпіли від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання.

ЦК Профспілки щиро вітає з цією подією ветеранів інспекції, які перебувають на заслуженому відпочинку, та усіх профспілкових працівників, які на посадах технічних інспекторів праці докладають чималих зусиль для належного захисту конституційних прав членів профспілок.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, миру, благополуччя та наснаги у Вашій благородній справі.

З повагою,

Голова ЦК Профспілки України

О.Романюк