LOGO_6 грудня п.р. відбулося засідання Президії ЦК Профспілки.

IMG_20181206_112843IMG_20181206_112849

На порядку денного були досить актуальні питання, пов’язані: з укладенням Галузевих угод між ЦК Профспілки, Мінінфраструктури; УТОГ, УТОС на новий термін (на 2019-2021 роки); затвердженням Типового Положення про первинну профспілкову  організацію Профспілки.

В складі питань, які обговорювались на засіданні, були не менш важливі питання, які стосуються роботи щодо: забезпечення безпечних умов праці на підприємствах галузі (Дніпропетровська облорганізація Профспілки), захисту соціально-економічних прав  членів Профспілки (Миколаївський обком Профспілки); організації культурно-масової, фізкультурної і оздоровчої роботи (Сумська облорганізація Профспілки), інформаційної роботи як мотиваційного фактору профспілкового членства (Тернопільська облорганізація Профспілки), практики роботи  щодо укладення договорів з економічних та соціальних питань з обласними галузевими управліннями та місцевими органами влади (Хмельницька облорганізація Профспілки). Доповіді з цих питань зробили голови облорганізацій Профспілки А.Демідова, С.Начинова, Т.Масенко, В.Косс, М.Шафінський.

Широке обговорення мала тема щодо застосування договірних норм з оплати праці у зв’язку з внесенням змін до Галузевої угоди (ЖКГ).

Зо всіх цих питань порядку денного було прийнято відповідні постанови.

      Крім того, члени Президії затвердили план основних заходів ЦК Профспілки на I - е півріччя 2019 року та бюджет ЦК Профспілки на 2019 рік.

     На засіданні голова ЦК Профспілки О.Романюк поінформував присутніх про декілька важливих аспектів профспілкової діяльності останнім часом. Мова йшла про стан переговорів щодо Генеральної угоди на новий термін, розгляду вимог, висловлених у ході жовтневих акцій протесту профспілок.

О.Романюк також розповів про співпрацю з галузевими Міністерствами та об’єднаннями. Йшла розмова й про фінансову дисципліну у Профспілці та про галузеву звітно-виборну кампанію, яка стартуватиме наступного року.